حجت الاسلام رئوف تقوی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به برگزاری طرح تعالی امامان محله استان قزوین که در یک اردوی سه روزه در استان قم برگزار شد اظهار کرد: این اردو موقعیتی بود تا امامان محله استان قزوین در کنار هم قرار بگیرند و تجربیات و نظرات خود را با هم به اشتراک بگذارند.
راهیار استانی طرح امام محله بنیاد هدایت در استان قزوین ادامه داد: تعداد امامان محله استان قزوین از ۱۶ نفر به ۲۸ نفر افزایش یافته است و قزوین از موفق ترین استانها در این طرح است.
وی با اشاره به اجرای دوره توانمند سازی امامان محله استان قزوین بیان کرد: امامان محله در این دوره در محضر اساتید کشوری در خصوص جهاد تبیین و جایگاه امامان محله در این موضوع و نقش امام و امت و اثر این دو در گذشته و امروز جامعه، دانش و اندیشه جدید دریافت کردند.
حجت الاسلام تقوی بیان کرد: تاکید بر بوم شناسی و تسلط بر نقشه جامع توسط امام محلهها یکی از مهمترین اتفاقات این دوره توانمندسازی محسوب میشود.
وی افزود: این طلاب باید موضوعات مختلف و مسائل و دغدغههای محله خود را احصا کرده و آنها را بر اساس اولویتها دسته بندی کنند و هزینههای هر یک از مسائل را برآورد نمایند و با بهره از این دسته بندی بتوانند تغییرات رو به جلویی را برای مردم به وجود آوردند به نحوی که مردم را در شکلگیری این تغییرات با خود همراه نمایند.
حجت الاسلام تقوی مطرح کرد: در دورهای که برگزار شد امام محلههای حاضر در طرح با الگوی روند آشنا شدند و در ۵ گروه برنامههای خود را به صورت شبیه سازی شده پیگیری کرده و طرحهای خود را به داوری اساتید دوره گذاشتند که خروجیها نشان میدهد انجام همین روند در محلات میتواند خروجیهای مطلوبی داشته باشد.
امام محله سعدی جنوبی قزوین توضیح داد: دیدگاه ما این است که ارتباط امام محلهها با یکدیگر میتواند پازل خدمت را کامل کند و خروجی فعالیت آنها میتواند استان و کشور را تحت تأثیر قرار دهد.
وی با اشاره به فعالیت امامان محله در سطح محلات خصوصاً محلات کمتر برخوردار و حاشیهای اذعان کرد: امام محلهها با پیش نمازها متفاوت هستند؛ این افراد در همان محله ساکن میشوند و در کنار مردم حضور داشته و خود را بخشی از همان محل میدانند.
این فعال فرهنگی تصریح کرد: امامان محله مشکلات مردم را در تمام زمینههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بررسی میکنند و در جهت رفع آن میکوشند؛ برای مثال اگر در محلهای خانوادههای تنگ دست زیادی زندگی میکنند به جای تقدیم بستههای معیشتی تلاش میشود برای سرپرستان خانوار اشتغال ایجاد شود و یا بسته به مهارت آنان به شرکتهای بزرگ برای اشتغال معرفی شوند.
حجت الاسلام تقوی افزود: امام محلهها به مسائل اجتماعی نیز ورود میکنند و پیگیر مشکلات عمرانی محلهها میشود و به نوعی به مردم مطالبه گری میآموزند و در این راه کنار مردم قرار میگیرند تا بتوانند مطالبات به حق را وصول نمایند.
وی در خاتمه با اشاره به این موضوع که امام محلهها مختص محلههای محروم نیستند و میتوانند در سراسر محلات فعالیت کند گفت: طرح امام محله در برخی محلان نظیر نوروزیان و شهرک مهدیه آغاز شدهاند و خروجیهای موفقیت آمیزی داشتهاند اما تسری این طرح نیازمند همکاری سایر ارگانها است.
نظر شما